Idrottslabbet Talks

Välkommen till vår talkshow om idrottens väsen! Idrotten handlar om så oerhört mycket mer än alla hundradelar och millimetrar, som vi dagligen matas med av landets sportjournalister. Nu tar vi chansen att prata om det saftiga innehållet!

Om talksen

Idrottens essens är en odödlig berättelse om människans strävan efter storhet, om kampen mot det inre och yttre motståndet och om skönheten i att vara levande. I dess värld av konkurrens och samarbete finner vi en spegel av våra egna livsresor, fyllda med glädje, sorg, hopp och mod.

 

 

Idrottens väsen utifrån Markus Torgeby

Idrottslabbet bjuder in dig till ett inspirerande och tankeväckande samtal med den hyllade författaren och äventyraren Markus Torgeby. Under denna exklusiva talkshow kommer du att få ta del av Markus Torgebys fascinerande berättelse om att leva i vildmarken, överleva på egen hand och hitta mening och lycka i en enkel tillvaro. För Markus Torgeby har fysisk aktivitet alltid varit en nyckel till hälsa och välmående. Som långdistanslöpare har han alltid upplevt hur löpningen gjort honom gott i livet. Men efter sin tid i skogen har han blivit extra uppmärksam på varför man ska välja fysisk aktivitet. Det är inte en fråga om tävling eller press, utan en fråga om att hitta sin egen anledning till varför man ska röra på sig så att det blir en naturlig del av ens liv.

Markus Torgeby

Markus Torgeby är en svensk löpare, föreläsare och författare. Dubbelt aktuell med nya boken  ”En plats på jorden”, och i SVT:s Husdrömmar dokumentär ”Att bära ett hus.”

Idrottens väsen utifrån Magnus Lindstedt

Följ med på ett spännande samtal i talkshowen med Jessica Adolfsson och Dan Davis som värdar, där vi har förmånen att välkomna Magnus Lindstedt som vår speciella gäst. Magnus Lindstedt är en svensk klättrare och SUP atlet, uppmärksammad för sina anmärkningsvärda strategier att förbättra prestationer. Med en passion för äventyr och en drivkraft för excellens har Magnus inte bara utmärkt sig i sina egna idrottsprestationer utan har också delat med sig av sin expertis genom att coacha flera idrottare och arbeta med special förband. I det här fängslande avsnittet kommer Magnus Lindstedt att dela med sig av sin inspirerande resa som klättrare och SUP atlet, och belysa de utmaningar han har övervunnit och de triumfer han har firat längs vägen. Från att skala höga toppar till att erövra turbulenta vatten, Magnus upplevelser och förhållningssätt lovar att fängsla och motivera publik med alla bakgrunder.

Magnus Lindstedt

Magnus är en av svensk SUP-sports främsta profiler. Han har bland annat vunnit 12 SM-guld och tränar den femfaldige, danske världsmästaren Casper Steinfath. Magnus har i mer än 30 år arbetat i ett globalt nätverk med prestationsutveckling åt bland annat elitidrottare och olika specialförband.

Idrottens väsen utifrån Carolina Lundqvist

I vår första talkshow någonsin har vi äran att få välkomna idrottspsykologen Carolina Lundqvist som gäst. Carolina, som är en erfaren och respekterad expert inom sitt område, delar med sig av sina insikter och erfarenheter från sin tid som idrottspsykolog åt flera av världens främsta idrottare och lag. Vi utforskar motivation och drivkrafter bland annat.

Carolina Lundqvist

Carolina är docent i psykologi och docent i idrottsvetenskap samt legitimerad psykoterapeut. Hennes forskningsintresse inriktas mot psykologiska faktorer som underlättar för elitidrottare att både prestera på hög nivå och att uppleva livskvalitet under sina elitidrottskarriärer.

Kom och delta i vår talkshow!

Vad säger vår publik?

"Jag hyllar denna talkshow för dess engagerande innehåll och Jessicas förmåga att ställa precis rätt frågor! Jag uppskattar även det mångsidiga utbudet av ämnen som diskuteras och de tankeväckande reflektioner som äger rum i samtalet."

Katarina

Sjukgymnast

"Jag fullkomligt älskar denna talkshow! Intervjuerna är så engagerande och insiktsfulla. Jag lär mig alltid något nytt från varje samtal och skriver ner hur mycket tankar som helst i min anteckningsbok. Längtar redan till nästa!"

Ellen

Polis

"Det är skönt att någon lyfter andra tankesätt som gör det lättare för mig som idrottare att förhålla mig till olika miljöer inom min karriär. Jag gillar också hur ni går in på djupet av olika ämnen, märks att det är väldigt originella tänkare som är gäster."

David

Elitidrottare

"Jag blev lyrisk. Professionellt, och välskött. Mycket nya perspektiv som känns rikare än dom jag tidigare haft. Inspirerande minst sagt."

Marianne

Ingenjör