Idrottslabbets Talkshow

Vår talkshow gästas av profiler inom hälsa, psykologi, filosofi, underhållning, entreprenörskap och idrott. Tillsammans med Jessica Adolfsson så kommer samtalet fördjupa sig i allt som rör välbefinnande & utveckling. Det "öppna samtalet" är designat för att inspirera, utbilda, provocera och ge dig möjlighet att upptäcka, avslöja, låsa upp och släppa lös ditt bästa, mest autentiska jag. Det bjuds på ett nyfiket och nära möte. Det här är inte vanliga intervjuer, de är konversationer. Kom och se en samtalsdans mellan 4 ögon live!

Premiären blev en succé!

I första talkshowen så gästades jag av docent Carolina Lundqvist. Ett samtal med Carolina Lundqvist om att sträva efter mål. Hur bygger jag upp motivationen, och hur bibehåller jag den? Vi pratade om att gå från ord till handling, hållbarhet och att balansera stress, utmaningar och återhämtning. Hur pushar jag mig själv det där lilla extra när tankarna skriker att jag ska sluta? Hur leder man sig själv genom kriser, genom tvivel och motgångar? Vi drog paralleller mellan idrott och yrkeslivet, mellan idrottaren och motionären. Tillsammans med Carolina Lundqvist fick publiken bra knep att utveckla sin mentala styrka samt verktyg till att sätta realistiska mål, oavsett deras nivå eller utgångspunkt! Kvällen avslutades med en Q&A där publiken fick chansen att ställa frågor och delta i samtalet.

Gäster

Magnus Lindstedt - Gästar oss Söndagen den 27 Augusti 2023

Magnus Lindstedt är en professionell SUP atlet och klättrare samt coach och utvecklare på Kona Sports. Han är även grundaren till konceptet "Evologi". Vad som kännetecknar och kanske särskiljer Evologi är att här förenas kognitiv och fysiologisk funktion, då båda dessa funktioner är till för samma syfte - vår handlingsförmåga, dvs att göra och inte bara tänka.

Markus Torgeby - kommer i höst!

Markus Torgeby är den stora löpartalangen som 20 år gammal bosatte sig i en kåta i den jämtländska skogen. Där levde han under fyra år som en eremit. Så vad var det som fick honom att lämna allt? Och vad lärde han sig av att leva ensam i skogen? Markus resa handlar om att våga gå sin egen väg och den kraft som finns att hämta i ensamheten och naturen. Markus Torgeby talar till alla som har funderat på att kliva av ekorrhjulet, och ställer sig frågande till mycket av det som vi andra tar för självklart, inklusive den idrottstrend som svept över Sverige de senaste åren.

Carolina Lundqvist - Gästade oss Onsdagen den 26 April 2023

Carolina Lundqvist är docent i psykologi, docent i idrottsvetenskap och legitimerad psykoterapeut. I flera år har hon varit delaktig i OS för att hjälpa elitidrottare att utveckla mental styrka. Nu forskar hon och undervisar inom idrottspsykologi vid Linköpings universitet.

Host - Jessica Adolfsson

Med en karriär inom ishockey och med en nyfikenhet som bubblar så bjuder nu Jessica Adolfsson in till en Talkshow med intressanta gäster.

Budskapet bakom talkshowen

Vi vet att genuin transformation och personlig utveckling inte är enkel matte, och ofta leder våra ensamma tappra försök till frustration. Att utveckla sig själv är inte enkelt, det är ett komplext mysterium. Därför vill vi skapa ett community där vi utvecklas tillsammans öga mot öga, inte på distans eller digitalt. I varje talkshow skriver vi ett nytt kapitel och bygger en bro mellan ditt nuvarande jag och den du allra helst vill vara👁. Vi bjuder hit udda fåglar för att få nya perspektiv på tillvaron som vi sedan kan tillämpa i vårt egna liv, i vår egna promenad på denna jord. Vi utvecklas lika mycket som er av att ha dessa djupa samtal i kombination med fysisk aktivitet🧠🏃