2015 har varit ett fantastiskt år med såväl omsättningsrekord som rekord i antal genomförda tester och utbildningsuppdrag! Vi växer så det knakar!

Under året har vi utbildat och examinerat 12 nya stridspiloter i idrotts- och flygfysiologi, tagit fram och genomfört en omfattande fystränarutbildning och examinerat dessa välbehövliga tränare inom svensk idrott.

Vi har genomfört utbildningsdagar på LiU (Linköpings Universitet) i kursen ”fysisk träning som medicinsk behandling”. Vi har anlitats av Monark för utbildning av nya testlabb i metodik kring laktat och vO2-maxtester (Falun och Malmö).

Dessutom har vi genomfört en föreläsningsserie inom Region Östergötland på temat ”mental träning för hälsa och välbefinnande”.

Vi har genomfört utbildningsuppdrag åt riksidrottsgymnasiet i triathlon, åt idrottsalliansen i Motala, åt Svenska Boxningsförbundet, åt IK Akele, Let’s run, PT-utbildningar i både Linköping och Jönköping, åt Sjöstridsskolan i Karlskrona för att nämna några av alla utbildningsuppdrag.

Vidare har vi startat vår egna utbildning till Lic PT & Fystränare och har nu en full kursomgång som vi kommer att examinera under 2016. I april startar vi nästa omgång av denna mycket uppskattade kurs. Vi har fått utbildningen EHFA-ackrediterad och är stolta över den kvalitet vi har på såväl innehåll som upplägg.

Vi har deltagit i Svensk Förening för tester inom idrott och hälsas båda konferenser under året och utbytt erfarenheter med alla andra idrotts- och testlabb i landet. En viktig källa till såväl kunskap som erfarenhetsutbyten.

Vi har också fått förmånen att vara med på Sport Competence stora satsning för att öka kunskapsnivån inom svensk idrott genom digitala föreläsningar, där vi spelat in två olika föreläsningar som finns i deras portal.

Vi har också fått den stora äran att ansvara för vO2-maxtester inom ramen för en stor vetenskaplig studie (Phys-Can). Vi är både stolta och glada över att hålla den höga kvalitet och standard på såväl procedurer som utrustning för att kunna genomföra detta.
Vårt långvariga och målmedvetna kvalitetsarbete lönar sig!

Vidare har vi naturligtvis genomfört mängder av träningspass, tester, träningsrådgivningar och övriga uppdrag inom såväl bredd- som elitidrotten i regionen.

Vi vill tacka alla kunder, samarbetspartners och övriga ”gillare” av vår verksamhet och önska Er en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT TRÄNINGSÅR!

Välkomna åter till oss under 2016!

// Idrottslabbet Linköping
-din partner för prestationsutveckling!